“Fleksibiliteti” eBook

cover-fleksibiliteti

“Fleksibiliteti tek objektet e banimit”, nga Blerim Lutolli 

Objektet shumë banesore në Prishtinë mbijnë si kërpudhat pas shiut, të cilat ende pa u ‘rritur’ mirë kanë filluar të prishen. Ato janë jo fleksibile, jo funksionale dhe nuk i përgjigjen kërkesave që dalin nga shfrytëzuesit.

Read more

Prishtina Architecture Week 2014

10173707_616889055065551_8659350682900002463_n

The second edition of Prishtina ARCHITECTURE WEEK came to a successful end after its six days run held between 30th June and 6th July. In which one of the most famous world architects, Sir Peter Cook read a charming lecture about his works and his approach to architecture.

Read more

Ad

Kosova Pavilion at 14′ Venice Biennale

10256121_812410425444744_2601013074398820788_o

After a very characteristic exhibit on the 13’ Architecture Biennale in Venice, Kosova’s Pavilion was entitled as one of the most photographed pavilion among the national pavilions. Now returning for the second time to the 2014 Venice Architecture Biennale, local architect Gezim Pacarizi has been chosen to curate this year’s Pavilion.

Pacarizi responds to Rem Koolhas theme with the project “Visibility (Imposed Modernism)”, unveiling a circular tower built by traditional chairs, reflecting on the cultural qualities and socio-economic challenges of our country, specifically the old city of Prizren.

The full brief and more information by the author, after the break…

Read more

Muzeu imagjinar dhe arkitektura e përçudnuar e kryeqytetit

Under Albanian, Editorial
0
image

nga Anyla Berisha

Më tërhoqi jashtë mase vëmendjen një artikull i botuar së fundmi në “Koha Ditore“ lidhur me zvarritjen e projektit të Muzeut të Eksodit Prishtinë. Mosekzistimi i një Muzeu të tillë në kryeqytet me të drejtë meritonte një shkrim prej gjysmë faqeje në të përditshmen tonë, por titulli, që përbënte thelbin e problemit sipas zyrtarëve përgjegjës për këtë institucion, ishte më prekësi nga të gjithë; arsyetimi për gjithë këtë zvarritje të një projekti për muzeun qenka thjeshtë fakti që nuk ka një koncept! Mungon koncepti!

Read more

LE CORBUSIERI SHQIPTARË

Under Albanian, Architecture, Editorial
0
bashkim_fehmiu

nga Ernest Ferizi

Në pamundësinë që të kontribuonim në mënyrë të drejtpërdrejtë në ndryshimet urbanistike të Prishtinës, lëviznim gotat e ujit dhe të makiatos me profesorin, duke i trajtuar ato si objekte ndërsa tavolinën afër të cilës ishim ulur e trajtonim si qytetin tonë të dashur të zhytur në kaos.

Read more